hårtips: hårkurer

  2012-02-24 / 14:42:00 / Hår /

Tänkte ge lite olika tips på hårkurer som du kan göra hemma.
Torrt hår:
Avocado innehåller många nyttiga vitaminer och är rik på enkelomättat fett. Den fungerar jättebra som hårinpackning, eftersom att naturliga fettet i avocadon hjälper till att ta bort smuts och fett. 

En välgörande hårinpackning för att motverka torrt och livlöst hår:
Mosa en halv mogen avocado med 3 matskedar olivolja. Blanda tills smeten är helt jämn. Massera in den i ditt torra hår och linda en handduk runt huvudet och låt den sitta på en timme innan du tvättar håret noga. Man kan också lägga till 2 droppar eterisk rosmarinolja för att stimulera hårväxten.
-
Hårkurer:
Mixa en avokado och ¼ deciliter kamomillte (innehåller aminosyror som ger lyster) och massera in i håret, låt det verka i 30 minuter. Om du har fett hår kan du stillsätta några droppar citron. Tvätta med schampoo.

Schamponera och handdukstorka håret och massera in den här inpackningen:
Separera ett ägg, vispa gulan och vitan separat, vänd sedan ihop dem och massera in i håret. Låt sitta i 5 minuter. Skölj sedan med varmt vatten.
Blanda 2 teskedar flytande honung med 3-4 tsk olivolja och 2 äggulor. Massera in blandningen i håret, täck med en duschmössa och låt det verka i trettio minuter. Tvätta sedan med milt schampoo.
-
Mjäll: 
Schamponera och handdukstorka håret och massera in inpckaningen. Vispa ner 2 äggulor i 1¼ dl varmt vatten. Massera in det i hårbotten, låt sitta i 10 minuter och sedan skölj ur. Skölj yttligare en gång med 2 teskedar vinäger i 2¼ dl svalt vatten.

Fylligare hår:
Mosa bananer till en kräm. Applicera den i fuktigt hår, låt sitta i 15 minuter och tvätta sedan bort med schampoo.
-
Proteinrik inpackning:
Den här inpackningen gör håret mjukt, glansigt och skyddar topparna från att splittras.
2 ägg
1 matsked glycering
1 matsked olivolja
1 tesked äppelcidervinäger
1 tesked citronsagt
1 matsked öl.
Blanda ingredienserna. Schamponera och handdukstorka håret och massera in i npackningen. Låt den sitta på i 30 minuter. Skölj.
-
Fett hår, tunt hår:
Schamponera och handdukstorka håret och massera in inpackningen. Här kan man göra en inpackning av 5 msk naturell yoghurt och ett ägg. Massera in blandningen i hårbotten och skölj ur efter 10 minuter.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: